01.04.13 15:00

Skak-DM 2013

Af:Jacob Carstensen


Jakob Aabling-Thomsen vinder af Kandidatklassen!

Klubben stillede med skuffende 4 deltagere i den alvorlige del af DM. Til gengæld var der også en del som kiggede forbi eller deltog i lyn!

I Kandidatklassen var vi godt repræsenteret med hele 3 forhåndsfavoritter: Jacob Carstensen, Nikolaj Palm og Jakob Aabling-Thomsen.

Både Carstensen og Palm havde begge gode chancer i deres partier mod IM Jens Ove Fries-Nielsen, men det resulterede i nederlag og ingen mulighed for at blande sig i toppen. Omvendt vandt Aabling over netop Fries-Nielsen, og spillede sig for alvor ind i topstriden.

Inden sidste runde førte Aabling sammen med 3 erfarne herrer, Mogens Thuesen, Jens Ove Fries-Nielsen og Bo Jacobsen. 1. pladsen og dermed kvalifikation til Landsholdsklassen ville blive afgjort på korrektion. Aabling var ikke godt inde på korrektion og Carstensen ødelagde de sidste muligheder med en hurtig sejr i sidste runde.

Til gengæld flaskede resultaterne i topgørene sig perfekt og med en dramatisk sejr i eget parti, så kunne Aabling tage sejren i Kandidatklassen! Han får dermed debut i en lukket Landsholdsklasse i 2014, hvor DM afvikles i nærheden af Rebild Bakker og Danmarks næststørste skov, Rold Skov, med Aalborg og Skørping som arrangører.

I G7-gruppe 1 deltog Rune Egede Andersen. Han startede jævnt ringe, men reddede æren med to afsluttende sejre og dermed scoren 3/7.

Resultater:

Kandidatklassen

G71